Clicky

 Veel mis tijdens Belgische transportcontrole

Veel mis tijdens Belgische transportcontrole
01-12-2023 12:18 | Controles | auteur Redactie

TONGEREN - De Belgische politie heeft donderdag een transportcontrole gehouden in de politiezone Tongeren/Herstappe. Samen met de ADR-controlediensten en het FAVV (Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid) werden in totaal 26 transporten aan een nadere controle onderworpen.

Hiervan waren er vier transporten met gevaarlijke goederen. Eén chauffeur had zijn goederen niet vastgezet en werd hiervoor bekeurd. Twee andere chauffeurs ontvingen mondelinge waarschuwingen voor foutieve oranje borden en fouten op het vervoersdocument.

Er werden 16 transporten met voedsel gecontroleerd. Hiervan kregen elf chauffeurs de vermelding “gunstig” van de FAVV-controleurs. Vijf chauffeurs kregen de vermelding “gunstig met opmerkingen”. Geen enkel transport was ongunstig. Twee chauffeurs kregen de opmerking dat hun documenten niet in orde waren, één chauffeur had voeding bij zich dat niet geïdentificeerd kon worden, bij één chauffeur ontbraken er etiketten op de voeding en bij een andere chauffeur was er geen temperatuur-registratie bij een diepvriestransport.

Bij twee chauffeurs bleek de tachograaf niet (meer) gekeurd. Zij ontvingen hiervoor een boete.

Een andere chauffeur had aardappelen geladen waarbij de aardappelen van de vrachtwagen afvielen bij het rijden. Tevens waren er meerdere technische gebreken. Hij werd tevens bekeurd. Volgens Belgische media kreeg hij een boete van 1360 euro.

Twee chauffeurs hadden hun lading niet goed gezekerd. Zij betaalden ter plaatse ook een boete.

Ook werd door een chauffeur een positieve speekseltest afgelegd. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden vijf chauffeurs gewaarschuwd voor technische gebreken zoals defecte lichten/spatborden/banden/onreglementaire verlichting etc.

Aan één chauffeur werden richtlijnen tot verbetering gegeven voor een betere ladingzekering.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats