Clicky

 Treinverkeer ten zuiden van Sittard plat door stroomstoring

Treinverkeer ten zuiden van Sittard plat door stroomstoring
01-12-2023 10:09 | Storingen | auteur ANP

SITTARD - [update 10:48 uur] Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. De problemen waren korte tijd verholpen, maar iets na 10.30 uur meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail dat de storing weer terug is.

ProRail meldde vrijdagochtend dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk was een stabiele treindienst te rijden. Omdat bijvoorbeeld de aansturing van seinen wordt beïnvloed door de stroomstoring, was volgens ProRail sprake van veiligheidsrisico's. ProRail maakte rond 08.45 uur melding van de problemen. Later in de ochtend liet de spoorbeheerder weten dat de storing was verholpen en dat het treinverkeer ten zuiden van Sittard gefaseerd weer zou worden opgestart, maar inmiddels ligt het treinverkeer er dus weer plat. De oorzaak van de stroomstoring is nog onbekend.

Op de site van de NS is te zien dat door de stroomstoring tussen Sittard en Maastricht en tussen Valkenburg en Maastricht Randwyck geen treinen rijden. Tussen Maastricht en Sittard rijden snelbussen. Ook tussen Maastricht en station Luik-Guillemins in België rijden geen treinen door de stroomstoring, tussen Maastricht, Maastricht Randwyck, Eijsden en het Belgische Wezet rijden stopbussen.

Ook Vervoerder Arriva meldt dat door een storing geen treinverkeer mogelijk is van en naar Maastricht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats