Clicky

 Israël hervat de strijd tegen Hamas, bestand ten einde

Israël hervat de strijd tegen Hamas, bestand ten einde
01-12-2023 09:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

TEL AVIV - Israël hervat de strijd tegen Hamas in de Gazastrook. Dat meldden de Israëlische strijdkrachten (IDF) nadat ze een raket zeiden te hebben onderschept die uit Gaza kwam. Israël beschuldigt Hamas ervan daarmee het bestand te hebben geschonden.

Palestijnse media melden inmiddels beschietingen van de Gazastrook. Verslaggevers van het AFP maken melding van beschietingen door gevechtsvliegtuigen op onder andere Gaza-Stad en op Rafah in het zuiden. In Rafah zijn zes doden als gevolg van de beschietingen gemeld. Het ligt aan de grens met Egypte en is de enige toegang tot de afgesloten Gazastrook voor hulpverlening aan de bevolking. In Gaza-Stad zijn volgens de gezondheidsdiensten twee kinderen om het leven gekomen.

'Beschermingsplannen'

Met deze aanvallen is de hoop op een verlenging van het staakt-het-vuren, dat een week heeft geduurd, vervlogen. Tijdens het bestand liet Hamas tachtig Israëlische gijzelaars vrij en zeker twintig buitenlandse. Israël liet 240 Palestijnse gevangenen gaan.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft aangedrongen op "humanitaire beschermingsplannen voor burgers" voor het geval dat Israël de strijd zou hervatten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats