Clicky

 DPD vermindert CO2-uitstoot door inzet van eerste elektrische LZV

DPD vermindert CO2-uitstoot door inzet van eerste elektrische LZV
30-11-2023 15:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - DPD heeft de ambitie om in 2040 de CO2-uitstoot van haar transportactiviteiten terug te hebben gebracht tot net zero. Samen met drie van de grootste vervoerders van DPD, zet DPD de volgende stap in de reductie van CO2-uitstoot. Zo maakt DPD nieuwe afspraken met vervoerdersbedrijf Rebro, over de inzet van de eerste elektrische LZV (Lange Zware Vrachtautocombinatie). Daarnaast leggen vervoersbedrijven Diebel en Schuck de focus op de inzet van de nieuwe brandstof HVO100 op al hun vervoer voor DPD.

De pakketbezorger staat midden in de samenleving en is daarmee onderdeel van het maatschappelijke duurzaamheidsvraagstuk. DPD neemt de verantwoordelijkheid door verder te kijken dan wet- en regelgeving, maar vooral ook te onderzoeken wat je als bedrijf zelf kunt doen en welke samenwerkingen je kunt aangaan. “Een groot deel van de CO2-uitstoot van DPD wordt veroorzaakt door het vervoer van pakketten door vrachtwagens die van depot naar depot en tussen hubs rijden. De vervoerders waar DPD mee werkt, spelen daarom een belangrijke rol bij de verdere verduurzaming,” zegt Rick Pardoel, COO van DPD in Nederland.

Rebro: 450 km op groene stroom

Rebro startte in 2000 met twee wagens en drie chauffeurs. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar een totaal van 100 wagens en 200 chauffeurs. Veertig van deze wagens rijden dagelijks voor DPD Nederland en België waarvan een kwart LZV is. Eén van deze LZV rijdt sinds kort elektrisch voor DPD op het traject Etten-Leur/Veenendaal, waarbij per rit 450 kilometer op groene stroom wordt gereden. “Rebro is al sinds 2000 verbonden aan DPD en onze eerste vervoerder die met een elektrische LZV rijdt. Met hun bedrijfsvoering waar sustainability hoog in het vaandel staat, dragen ze ook bij aan ónze duurzaamheidsdoelstellingen en die van onze klanten", aldus Pardoel.

Diebel en Schuck: over op HVO100

Diebel en Schuck zijn de twee grootste, internationale vervoerders voor DPD. Met een totaal van 55 trucks zijn zij goed voor een gemiddelde van 20.500 kilometer, die ze dagelijks voor DPD in de Benelux afleggen. Diebel richt zich met name op Duitsland en rijdt naar een kwart van de depots in Duitsland die DPD direct aanrijdt. Schuck richt zich met name op de trajecten naar de UK, Frankrijk en Duitsland. Gezamenlijk rijden Diebel en Schuck zo’n 25 procent van het totaal aantal kilometers die vervoerders van DPD in de Benelux afleggen tussen distributiecentra, magazijnen en sorteercentra.

Op alle trucks die Diebel en Schuck voor DPD inzet, wordt vanaf heden HVO100 brandstof toegepast. Daarmee volgen zij Vos Logistics, die in juli over ging op de toepassing van deze brandstof op alle DPD-transporten. “De toepassing van HVO100 resulteert in een aanmerkelijke reductie van 90 procent van CO2 en een vermindering van de uitstoot van fijnstof, stikstof en roet,” benoemt Rick Pardoel.

De ambitie van DPD; de meest duurzame pakketbezorger van Europa worden

In 2025 bezorgt DPD emissiearm in de 350 grootste steden in Europa, waaronder 45 Nederlandse steden. In totaal heeft DPD in Europa nu 8.500 voertuigen met een lage uitstoot. Dat zijn voertuigen die aangedreven worden door elektriciteit, biogas en biobrandstof. Dit past in DPD’s ambitie om de meest duurzame pakketbezorger van Europa te worden. DPD is de eerste wereldwijde pakketbezorger waar de korte en lange termijn doelstellingen met betrekking tot het verlagen van de CO2-uitstoot zijn goedgekeurd door de Science Based Targets initiative (SBTi).

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats