Clicky

 Herstel verzakkingen op Zeeuwse spoorlijn duurt mogelijk weken

Herstel verzakkingen op Zeeuwse spoorlijn duurt mogelijk weken
30-11-2023 14:00 | Storingen | auteur ANP

UTRECHT - ProRail heeft langer nodig om de verzakkingen op de Zeeuwse lijn te herstellen. De spoorbeheerder dacht in eerste instantie al het spoor in de nacht van zondag op maandag te repareren, maar trekt daar nu meer nachten voor uit. Het gaat naar verwachting zelfs weken duren. Overdag kunnen de treinen wel gewoon rijden.

Door de verzakkingen is dat nu nog een trein per uur, omdat slechts met 40 kilometer per uur over het spoor tussen Vlissingen en Roosendaal gereden kan worden. Dat kunnen er deze week nog wel meer worden, maar daarvoor moeten eerst borden met snelheidbeperkingen langs het spoor worden geplaatst, zodat machinisten exact weten waar ze snelheid moeten minderen. ProRail meldde woensdag dat dat in de nacht naar donderdag zou gebeuren, maar dat wordt waarschijnlijk pas vrijdag overdag.

Meldingen van verzakkingen zijn gedaan langs 53 kilometer spoor, onder meer bij Goes en 's Heer Arendskerke. De verzakkingen komen door de vele regen van de afgelopen tijd. Omdat in Zeeland de ondergrond voornamelijk bestaat uit klei, wordt het water slecht afgevoerd, wat leidt tot verzakking. Volgens een woordvoerster van ProRail heeft vooralsnog alleen Zeeland last van verzakkingsproblemen.

Foto's

  • addink transport
    in het mooie zeeland
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats