Clicky

 Drie aanhoudingen in onderzoek naar omkoping

Drie aanhoudingen in onderzoek naar omkoping
30-11-2023 12:07 | Misdaad | auteur Redactie

Op 29 november heeft de FIOD drie mannen (47, 52 en 68) uit Oegstgeest, Rijnsburg en Vlaardingen aangehouden. Verdenkingen in dit onderzoek zijn omkoping, valsheid in geschrift en witwassen. Een woning in Oegstgeest en in Vlaardingen en een bedrijfspand in Barendrecht is doorzocht, daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, diverse bankrekeningen en vermogensobjecten waaronder een auto en scooter.

Na onder andere een melding van de FIU is de FIOD een strafrechtelijk onderzoek gestart. Het vermoeden is dat de drie mannen via een constructie afspraken maakten en betalingen regelden.

De verdenking is dat een handelsbedrijf jarenlang orders heeft binnengehaald met voorkennis van het budget van een olieopslagbedrijf, waardoor er sprake kon zijn van overpricing. Dit werd waarschijnlijk mogelijk gemaakt door de 68-jarige verdachte, werkzaam voor dat olieopslagbedrijf, die desgevraagd aan het handelsbedrijf doorgaf welke prijs geoffreerd kon worden. In ruil voor deze informatie mocht hij een percentage van de prijs, via zijn eigen onderneming, aan het handelsbedrijf factureren als 'consultancykosten' ten koste van het olieopslagbedrijf waarvoor hij werkte. Via diverse omwegen werden deze facturen betaald.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats