Clicky

 Duitsland breidt LZV-Wegennetwerk uit met 200 nieuwe trajecten

Duitsland breidt LZV-Wegennetwerk uit met 200 nieuwe trajecten
30-11-2023 11:57 | Buitenland | auteur Redactie

ZOETERMEER - Duitsland heeft recentelijk het LZV-wegennetwerk verder uitgebreid. De benodigde wetgeving hiervoor is in oktober gepubliceerd en direct daarna in werking getreden, meldt Transport en Logistiek Nederland.

Sinds 1 januari 2017 zijn langere en zwaardere vrachtautocombinaties (LZV’s of Ecocombi’s) onder bepaalde voorwaarden toegestaan in Duitsland. De voorschriften hiervoor zijn vastgelegd in specifieke LZV-wetgeving, waarin ook de wegen zijn opgenomen waar LZV’s (ook bekend als Lang-Lkw) mogen rijden. Het zogenaamde Positivnetz omvat nu bijna alle snelwegen in Duitsland tot aan de grensovergangen met Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken, evenals veel belangrijke routes op het onderliggende wegennet.

200 nieuwe trajecten

De langverwachte uitbreiding omvat ongeveer 200 nieuwe trajecten, waarvan velen zijn aangevraagd door Nederlandse vervoerders. In sommige gevallen betreft het korte verbindingsstukken naar laad- en loslocaties waar LZV’s voorheen niet mochten komen. Na bijna drie jaar wachten op de nieuwe wetgeving zijn deze trajecten nu eindelijk beschikbaar, waardoor de inzet van LZV’s voor meer bedrijven interessant wordt, zowel vanuit milieu- als kostenoogpunt. Dit is met name relevant gezien de aanstaande forse verhoging van de Maut.

Maximumgewicht

Een beperkende factor blijft echter het maximumgewicht van 40 ton, wat voorlopig niet zal veranderen. De nieuwe elfde wijziging van de LZV-wetgeving met een overzicht van het volledige LZV-wegennetwerk in Duitsland kan hier worden geraadpleegd. Helaas is een digitale kaart voor het Duitse LZV-wegennetwerk nog niet beschikbaar.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats