Clicky

 Musk haalt uit naar gestopte adverteerders op X

Musk haalt uit naar gestopte adverteerders op X
30-11-2023 09:57 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Miljardair Elon Musk heeft de confrontatie gezocht met de bedrijven die gestopt zijn met adverteren op zijn socialemediaplatform X. "Go, fuck yourself", zei hij op een conferentie in New York tegen de adverteerders.

Musk reageerde onlangs instemmend op een antisemitische post op X waarin werd beweerd dat "Joden de haat tegen blanken aanwakkeren". Mede als gevolg daarvan besloten diverse grote bedrijven niet meer te adverteren op X.

Musk gaf toe dat zijn reactie "het domste" was dat hij ooit had gedaan. Maar een boycot zal volgens hem leiden tot de ondergang van X, "en de hele wereld zal straks weten welke bedrijven daarvoor verantwoordelijk zijn".

Bezoek aan Israël

Grote bedrijven, waaronder Walt Disney, IBM en Apple hebben zich afgekeerd van het platform dat voorheen bekend stond als Twitter, na de antisemitische uitlatingen van Musk. De Tesla-topman bracht eerder deze week een bezoek aan premier Benjamin Netanyahu van Israël.

Deze week kondigde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), na telecombedrijf VodafoneZiggo, webwinkel bol en de Nederlandse Loterij, aan te stoppen met adverteren op X.

Presidentsverkiezingen

Musk verklaarde op het congres in New York ook dat hij volgend jaar in ieder geval niet zal stemmen op Joe Biden, zoals hij in 2020 deed. Hij voegde daaraan toe dat dit niet betekent dat zijn voorkeur uitgaat naar Donald Trump. "Het gaat hoe dan ook een hele lastige keuze worden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats