Clicky

 Vrachtwagenchauffeur die 'klimaatklever' aanviel krijgt boete en rijverbod

Vrachtwagenchauffeur die 'klimaatklever' aanviel krijgt boete en rijverbod
28-11-2023 14:54 | Buitenland | auteur Redactie

STRALSUND - De vrachtwagenchauffeur die een klimaatactivist die vastgelijmd zat aan de weg aanviel en een andere vooruit duwde met zijn vrachtwagen stond vandaag terecht bij de rechtbank in Stralsund. De kreeg een boete en rijverbod opgelegd.

Secondelijm en een 41-jarige vrachtwagenchauffeur met haast: dat is alles wat je nodig hebt voor wat waarschijnlijk de meest opzienbarende rechtszaak van het jaar is bij de rechtbank van Stralsund. Het ging vanochtend over de toekomst van een man, chauffeur, en zijn rijbewijs. De zaak rond de populaire klimaatklever van de ‘Last Generation’ en de vrachtwagenchauffeur haalde de krantenkoppen in heel Duitsland, en daarbuiten.

Dinsdag kwam de beslissing voor de rechtbank van Stralsund: de vrachtwagenchauffeur moest een boete van 1.800 euro betalen wegens poging tot dwang/bedreiging. Ook kreeg hij een rijverbod van vier maanden. Volgens de rechtbankwoordvoerder mag de tijd sinds hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd hierbij worden meegeteld.

Wat is er gebeurd? Op 12 juli blokkeerden klimaatactivisten het verkeer op de Heinrich-Heine-Ring in Stralsund. Tobias H. bestuurde zijn vrachtwagen. Hij moest abrupt stoppen.

H. stapte uit zijn vrachtwagen en trok een radicale klimaatactivist van de weg. Hij kroop meteen weer in zijn vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur duwde vervolgens een zittende demonstrant omver. Hij bedreigde hem ook met zijn vuist. De chauffeur kroop vervolgens weer achter het stuur van de vrachtwagen. Vervolgens reed hij weg en duwde de demonstrant – die weer voor de vrachtwagen zat – voor zich uit. Niemand raakte gewond.

De vrachtwagenchauffeur heeft later aangifte gedaan bij de politie. Daar moest hij zijn rijbewijs inleveren. Ook raakte hij zijn baan als vrachtwagenchauffeur kwijt.

Mensen in heel Duitsland spraken hun solidariteit uit voor de vrachtwagenchauffeur. Er werd een crowdfunding opgezet. Er werd een hoog bedrag van in de vijf cijfers opgehaald.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats