Clicky

 Reguliere openstelling Haringvlietbrug voor hoge scheepvaart duurt langer

Reguliere openstelling Haringvlietbrug voor hoge scheepvaart duurt langer
28-11-2023 14:38 | Algemeen | auteur Redactie

MOERDIJK - De reguliere openstelling van de Haringvlietbrug voor de hoge scheepvaart duurt langer dan verwacht. De afronding van de renovatie duurt nu iin plaats van tot najaar 2023 tot uiterlijk 29 maart 2024, de start van het recreatieve vaarseizoen. Tot die tijd wordt de brug met extra veiligheidsmaatregelen incidenteel geopend voor de scheepvaart.

Voor reguliere openstelling mogelijk is, moet er nog een aantal testen worden uitgevoerd, restpunten opgelost en technische informatie vastgelegd. De nautische sector is hier al van op de hoogte gebracht.

Voor de renovatie van de Haringvlietbrug zijn de brugklep en het bewegingswerk vernieuwd. Ook alle technische systemen voor bediening, besturing en bewaking van de brug zijn afgelopen zomer vervangen, verplaatst naar de bedienlocatie bij de Volkeraksluizen en getest. Hieruit kwamen verschillende verbeterpunten naar voren die nu worden opgelost.

Daarnaast wordt de technische informatie op orde gebracht en gedocumenteerd zodat we kunnen aantonen dat de brug veilig kan worden bediend. Hiermee vragen we een CE-markering aan, een veiligheidscertificaat voor de bediening van de brug. De reguliere openstelling van de brug zal uiterlijk 29 maart 2024 (Goede Vrijdag) plaatsvinden, aan het begin van het vaarseizoen voor recreanten.

Incidentele opening Haringvlietbrug voor scheepvaart

Sinds oktober wordt de Haringvlietbrug met aanvullende veiligheidsmaatregelen incidenteel geopend voor de hoge scheepvaart. De data worden steeds in overleg met de nautische sector vastgesteld en via de projectwebsite Renovatie Haringvlietbrug bekend gemaakt. Via de site kunnen schippers zich voor deze openingen aanmelden. Deze incidentele openingen blijven we doen totdat reguliere bediening van de brug mogelijk is. De volgende incidentele opening is 1 december 2023 om 12.00 uur.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats