Clicky

 Frans oorlogsschip in Egypte voor behandeling zieke kinderen Gaza

Frans oorlogsschip in Egypte voor behandeling zieke kinderen Gaza
28-11-2023 11:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - Een Frans oorlogsschip is aangekomen in Egypte en kan mogelijk deze week al gewonde kinderen uit Gaza behandelen. Dat meldde minister van Defensie Sébastien Lecornu, die op de radio stelde dat helikoptercarrier Dixmude beschikt over twee operatiezalen en veertig bedden.

De Dixmude is voor zover bekend het eerste westerse oorlogsschip dat aanlegt in Egypte sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas. Het vaartuig arriveerde in een haven op zo'n 50 kilometer van de Gazastrook. De Franse autoriteiten zeggen dat er 22 burgerartsen aan boord zijn, onder wie zestien chirurgen.

Zieke en gewonde kinderen uit de Gazastrook kunnen een behandeling ondergaan aan boord van het schip. Ze moeten daarna worden overgebracht naar reguliere ziekenhuizen of veldhospitalen om plek vrij te maken. De Franse autoriteiten stellen ook in eigen land vijftig bedden beschikbaar voor minderjarige patiënten.

Israël heeft wekenlang aanvallen uitgevoerd op Hamas in de Gazastrook, maar sinds vrijdag is een bestand van kracht. Dat maakt het mogelijk om gijzelaars en gevangenen uit te wisselen. Het biedt ook de gelegenheid om meer hulpgoederen naar Gaza te brengen. Daar vielen ook veel burgerslachtoffers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats