Clicky

 KPN: veel phishingpogingen bij bedrijven, risico's onderschat

KPN: veel phishingpogingen bij bedrijven, risico's onderschat
28-11-2023 11:07 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven is op weekbasis bijna vertienvoudigd in vergelijking met een jaar eerder. Dat zegt telecomaanbieder KPN op basis van eigen cijfers. Cybercriminelen proberen door phishing persoonlijke, financiële of inloggegevens te verkrijgen.

Tegelijkertijd denkt meer dan de helft van de midden- en kleinbedrijven dat ze niet interessant genoeg zijn voor cybercriminaliteit, aldus KPN. Het grootste deel van de 350 ondervraagde bedrijven in de MKB Cybersecurity Monitor heeft wel al eens te maken gehad met een cyberdreiging of -aanval.

Meer dan 40 procent van de ondernemers geeft toe niet of matig voorbereid te zijn op cybercriminaliteit. Dat ligt aan een gebrek aan tijd of middelen of omdat ze denken dat een aanval nu eenmaal niet voorkomen kan worden.

"Mkb'ers moeten doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Cybercriminaliteit neemt elke dag toe, gelukkig zijn er ook steeds meer middelen om dit tegen te gaan, eenvoudig en toegankelijk. Maar het begint ermee dat ondernemers dit serieus nemen", zegt KPN-bestuurder voor de zakelijke markt Chantal Vergouw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats