'Beveiliging' en directeur Schavemaker vrij

'Beveiliging' en directeur Schavemaker vrij
01-04-2009 17:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie

BREDA - De mannen die dinsdagmorgen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen meerdere vrachtwagenchauffeurs en hun voertuigen zullen vandaag in vrijheid worden gesteld. Ze blijven verdachte in deze zaak en de politie zet het onderzoek voort.

De mannen, 22 jaar uit Heerlen, 26 en 31 jaar uit Roermond en 29 jaar uit Brunssum, waren betrokken bij geweldplegingen bij een bedrijf op het industrieterrein. Aanleiding voor het geweld was dat de chauffeurs al enkele dagen staakten in verband met een salarisconflict met hun werkgever, een transportbedrijf.

Bij de politie kwam dinsdag tegen het middaguur melding binnen dat er gevochten werd met stokken op het industrieterrein Hazeldonk. De politie trof bij arriveren een Pool aan die gewond was aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Hier bleek dat hij glassplinters in zijn hoofd had. Ook had de 32-jarige man kneuzingen over zijn gehele lichaam. Na behandeling is aangifte opgenomen van de man. De politie nam ook van 9 andere Poolse medewerkers aangifte op met behulp van een tolk van onder andere bedreiging en zware mishandeling.

Uit verklaringen van getuigen bleek dat de vier verdachten zich schuldig hadden gemaakt aan openlijk geweld. Zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Ze zouden met een stok meerdere ruiten van auto's vernield hebben. Ook zouden ze de 32-jarige man mishandeld hebben. Korte tijd later is de directeur van het bedrijf, een 40-jarige man uit Assendelft aangehouden voor het uitlokken van het geweld.

De politie zet het onderzoek voort.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden