Clicky

 Vliegmaatschappij easyJet boekt hoge winst dankzij sterke vraag

Vliegmaatschappij easyJet boekt hoge winst dankzij sterke vraag
28-11-2023 09:10 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LUTON - [update 10:50 uur] De Britse budgetvliegmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een forse winst neergezet. Het bedrijf profiteerde volop van de grote vraag naar vliegreizen in Europa dankzij het sterke herstel van de luchtvaart van de coronapandemie.

In het eind september afgesloten fiscale jaar van easyJet werd een winst voor belastingen behaald van 455 miljoen pond, omgerekend bijna 525 miljoen euro. Dat was in het voorgaande boekjaar nog een verlies van 178 miljoen pond. De omzet ging met 42 procent omhoog tot bijna 8,2 miljard pond. Dat was ook te danken aan hogere ticketprijzen. De onderneming kondigde verder aan de dividenduitbetaling te hervatten.

De maatschappij vervoerde afgelopen jaar 82,8 miljoen passagiers, een stijging van 19 procent vergeleken met een jaar eerder. In een toelichting zei topman Johan Lundgren dat in de belangrijke zomervakantiemaanden recordprestaties werden behaald en dat positief wordt gekeken naar dit jaar. Wel kampt de prijsvechter naar eigen zeggen met hoge brandstofkosten en uitdagingen in de luchtvaartsector door de spanningen in het Midden-Oosten.

Vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas heeft easyJet vluchten naar Israël en Jordanië opgeschort. Dat kan volgens het bedrijf een impact hebben op de resultaten in de winterperiode.

Om aan de sterke vraag te kunnen voldoen is easyJet flink aan het investeren in de vloot. Zo werd vorige maand nog een order bekend voor 157 Airbus-vliegtuigen in een deal ter waarde van 19 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats