Clicky

 Poolse vrachtwagenchauffeurs verlengen grensblokkades met Oekraïne

Poolse vrachtwagenchauffeurs verlengen grensblokkades met Oekraïne
27-11-2023 15:18 | Buitenland | auteur Redactie

MEDYKA - Poolse vrachtwagenchauffeurs, en boeren, hebben de al weken durende blokkades van de grensovergangen met Oekraïne verlengd. Maandag legden ze het vrachtwagenverkeer via de drukke grensovergang Medyka voor 24 uur stil. Dagenlang staan ​​duizenden internationale vrachtwagenchauffeurs in kilometerslange rijen voor de grenzen. De Poolse vrachtwagenchauffeurs beschuldigen hun Oekraïense collega's ervan hen te hebben gedwongen goederen binnen de Europese Unie te vervoeren tegen goedkopere vrachttarieven.

Volgens de Poolse grenswacht bedroeg de wachttijd voor vrachtwagens bij de grensovergang Medyka 127 uur. Met de verlenging van de blokkade sluiten de chauffeurs zich aan bij een protest van boeren die overheidssteun eisen vanwege de lage graanprijzen.

Poolse vrachtwagenchauffeurs blokkeren sinds 6 november drie andere grensovergangen en eisen dat de EU opnieuw verplichte vergunningen invoert voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs die de EU binnenkomen en voor vrachtwagenchauffeurs uit de EU die Oekraïne binnenkomen.

Uitzonderingen mogen alleen worden toegestaan ​​voor humanitaire hulp en wapenleveranties. De EU heeft de controles afgeschaft nadat Rusland in 2022 Oekraïne was binnengevallen.

Volgens schattingen van het Oekraïense ministerie van Infrastructuur passeren maandelijks gemiddeld 40.000 tot 50.000 vrachtwagens de grens met Polen via acht grensovergangen, twee keer zoveel als vóór de oorlog. Het merendeel van de goederen wordt vervoerd door Oekraïense bedrijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats