Clicky

 



Ingewijden: uitzicht op verlenging deal Israël en Hamas

Ingewijden: uitzicht op verlenging deal Israël en Hamas
27-11-2023 14:37 | Buitenland | auteur ANP

CAÏRO - Er lijkt uitzicht te zijn op verlenging van het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas. Onderhandelaars uit Egypte, Qatar en de Verenigde Staten zijn volgens bronnen van Reuters dicht bij een overeenkomst.

De onderhandelaars discussiëren nog wel over de duur van een verlenging, zeggen Egyptische veiligheidsbronnen. Ook wordt nog gepraat over welke Palestijnse gevangenen dan vrij moeten komen.

De strijdende partijen hebben volgens de bronnen uiteenlopende voorkeuren. Hamas zou aansturen op een verlenging van nog eens vier dagen. Israël zou steeds met een dag willen verlengen.

Definitief besluit

Een Palestijnse bron zegt dat beide partijen positief staan tegenover een verlenging van de gevechtspauze. Er zou alleen nog geen definitief besluit zijn genomen.

Het huidige bestand had een looptijd van vier dagen. Er gold een gevechtspauze en er zijn gevangenen geruild. Hamas liet gijzelaars gaan, in Israël kwamen Palestijnse gedetineerden vrij.

Gevangenenruil

Er wordt maandag nog een gevangenenruil verwacht. Als niet wordt ingestemd met verlenging van het bestand, zouden de zware gevechten in de Gazastrook hervat kunnen worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats