Clicky

 OM: verkoper schuldig aan zwaar letsel bij ontploffing vuurwerk

OM: verkoper schuldig aan zwaar letsel bij ontploffing vuurwerk
27-11-2023 12:17 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - Bij een feest op oudjaarsdag 2021 in Kootwijkerbroek ontplofte een Cobra 6 in de hand van een 16-jarige jongen. Hij verloor hierbij zijn rechterhand. Maandag is in de rechtbank in Zwolle tegen de verkoper van dat stuk vuurwerk een voorwaardelijke werkstraf van 150 uur geëist.

De politie was de nu 20-jarige Tomas K. uit Voorthuizen al op het spoor als vuurwerkverkoper. Op 6 december 2021 werd in zijn ouderlijke huis gezocht, waar alleen een lege doos werd gevonden waarin 150 cobra's hadden gezeten. K. had zijn vuurwerk al verkocht en deels zelf afgestoken. Een 16-jarige jongen had 15 van die cobra's gekocht.

Op een weiland in Kootwijkerbroek werd op 31 december 2021 door een groep van circa dertig jongeren feest gevierd. Vlak na zes uur die middag vroeg de 16-jarige wie zijn Cobra 6 aan wilde steken. Hij hield deze in zijn gestrekte arm en een leeftijdgenoot reikte met een brandende aansteker richting de arm van het slachtoffer. De Cobra ontplofte. De hand werd volledig weggeblazen en in een straal van 20 meter werden nog menselijke resten gevonden. "De jeugdigen die er omheen stonden, zullen dat beeld, dat geluid en die geur, nooit meer kwijtraken", zei de officier van justitie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats