Clicky

 Opnieuw lopen cao-onderhandelingen op telleurstelling uit: werkgevers bieden 4,5%

Opnieuw lopen cao-onderhandelingen op telleurstelling uit: werkgevers bieden 4,5%
24-11-2023 20:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT/ZOETERMEER - Op vrijdag 24 november 2023 hebben de vakbonden voor de derde keer met de werkgevers onderhandeld over een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen.

Na opnieuw een dag onderhandelen liggen de partijen nog ver uitelkaar. De vakbonden vragen tien procent loonsverhoging met APC terwijl de werkgevers 4,5 procent hebben geboden.

"4,5 procent komt niet in de buurt van koopkrachtbehoud, laat staan van koopkrachtverbetering die deze sector zo nodig heeft", aldus FNV Transport en Logistiek vrijdagavond.

De vakbonden hebben uiteindelijk na enkele schorsingen moeten concluderen dat verder praten vandaag geen zin meer had. "De voorstellen die wij gedaan hebben, loon en goede arbeidsvoorwaarden, worden in de wind geslagen."

"We hebben aan de werkgevers laten weten dat we nu eerst met onze subsectorraad in overleg gaan om met hen te bespreken of verder onderhandelen nog wel zin heeft. De volgende onderhandeling staat vooralsnog gepland op 8 december", besluit de vakbond.

De redactie van Transport Online ontving vrijdagavond bericht van een FNV Kaderlid die aangeeft dat de bereidheid om actie te gaan voeren onder de vakbondsleden erg groot is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats