Clicky

 Poolse grensblokkade eist leven tweede vrachtwagenchauffeur

Poolse grensblokkade eist leven tweede vrachtwagenchauffeur [+video]
23-11-2023 11:45 | Buitenland | auteur Redactie

KORCZOWA - Een 56-jarige Oekraïense vrachtwagenchauffeur die wachtte om de grens met Oekraïne over te steken, stierf afgelopen nacht op een parkeerplaats nabij Korczowa, Polen. Dit werd gemeld door Volodymyr Mykhalevych, voorzitter van de NGO International Road Carriers of Ukraine.

“Vandaag kreeg ik te horen dat een ADR-chauffeur, die bijna drie dagen in de rij had gestaan ​​om de grens over te steken, vannacht stierf op een parkeerplaats in de buurt van Korczowa. De man is geboren in 1967. De Poolse politie zegt dat het een natuurlijke dood was, maar de omstandigheden worden nog onderzocht”, aldus Mykhalevych.

De eerste dode tijdens de voortdurende grensblokkade van Poolse vrachtwagenchauffeurs vond plaats op 11 november, toen een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oekraïne stierf in Polen op een parkeerplaats nabij het Dorohusk-Yagodyn-controlepunt, waar hij strandde terwijl hij wachtte om de grens over te steken.

Poolse transportbedrijven begonnen hun protest op 6 november en eisen dat de Oekraïense regering de praktijk van het afgeven van vergunningen aan Oekraïense transportbedrijven, die tot 30 juni 2024 door een overeenkomst met de Europese Unie werd afgeschaft, zou herstellen. De demonstranten willen dat de overeenkomst wordt beëindigd en dat het vergunningenregime wordt hersteld vanaf 1 januari 2024.

Door de staking wordt het verkeer stilgelegd op drie grensovergangen tussen Polen en Oekraïne: Dorohusk-Yahodyn, Korczowa-Krakovets en Hrebenne – Rava-Ruska. Bij de grens hebben zich enorme rijen Oekraïense vrachtwagens gevormd. Op sommige plaatsen zijn ze in beide richtingen 40 kilometer lang en zijn Poolse parkeerplaatsen voor veel chauffeurs een tijdelijke verblijfplaats geworden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats