Clicky

 Indiase bouwvakkers in ingestorte tunnel voor het eerst op beeld

Indiase bouwvakkers in ingestorte tunnel voor het eerst op beeld [+video]
21-11-2023 10:43 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

DEHRADUN - De 41 bouwvakkers die al anderhalve week vastzitten in een ingestorte tunnel in India, zijn voor het eerst op camera vastgelegd. Op de beelden is te zien dat de mannen in de verlichte tunnel staan en met de reddingswerkers communiceren.

De snelwegtunnel in aanbouw in de noordelijke deelstaat Uttarakhand stortte in de ochtend van 12 november door nog onbekende reden in. De bouwvakkers zijn volgens de autoriteiten veilig en krijgen zuurstof, voedsel, water en medicijnen door een buis. Maandag is een tweede en iets grotere buis geplaatst en hier is de camera doorheen geduwd. Eerder werd al een walkietalkie gestuurd.

In een korte video die door de autoriteiten is gedeeld, vraagt het reddingsteam aan de bouwvakkers zichzelf een voor een te laten zien. De mannen, die werkkleding en veiligheidshelmen dragen, lijken in orde te zijn. De ruimte waarin ze vastzitten is ongeveer 2 kilometer lang.

Obstakels

Pogingen om de mannen te redden, worden bemoeilijkt door de grote hoeveelheid puin, vallend puin en problemen met boormachines. Het plan is om een stalen buis te plaatsen die de bouwbakkers kunnen gebruiken om naar buiten te kruipen. De boorwerkzaamheden liggen sinds vrijdag stil, maar worden naar verwachting dinsdag weer hervat.

De autoriteiten zijn ook bezig met andere reddingsplannen. Een daarvan gaat over het boren van een gat boven het deel van de tunnel waar de bouwvakkers vastzitten. De tunnel, die volgend jaar klaar zou moeten zijn, gaat door een berg en hoort bij een gloednieuwe snelweg die hindoeïstische pelgrimsoorden in de bergen met elkaar moet verbinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats