Clicky

 500 medewerkers OpenAI: of voltallig bestuur weg, of wij weg

500 medewerkers OpenAI: of voltallig bestuur weg, of wij weg
20-11-2023 16:53 | Buitenland | auteur ANP

REDMOND/SAN FRANCISCO - [update 20:12 uur] Zo'n vijfhonderd medewerkers van OpenAI dreigen op te stappen, tenzij alle huidige leden van de raad van bestuur vertrekken. Dat staat in een brief van het personeel aan het bestuur. Daarmee wordt de toekomst van de kunstmatige intelligentie-start-up steeds onzekerder.

Afgelopen vrijdag werd topman Sam Altman van ChatGPT-moederbedrijf OpenAI onverwacht ontslagen, omdat het bestuur van OpenAI het vertrouwen in hem was kwijtgeraakt. Hij was volgens het bestuur niet altijd openhartig in zijn communicatie, aldus een verklaring. OpenAI-medeoprichter Greg Brockman stapte vervolgens uit protest over het ontslag van Altman zelf op.

Altman gaat nu aan de slag bij softwareconcern Microsoft, maakte Microsoft-topman Satya Nadella bekend. Nadella stelt dat Altman samen met de opgestapte Brockman leiding gaat geven aan een nieuw team dat gaat werken aan geavanceerd onderzoek rond kunstmatige intelligentie. Volgens de medewerkers van OpenAI heeft Microsoft hen ervan verzekerd dat er vacatures zijn voor alle werknemers bij een nieuwe dochteronderneming.

"Uw acties hebben duidelijk gemaakt dat u niet in staat bent toezicht te houden op OpenAI", staat in de brief van het personeel. Het personeel eist dat Altman opnieuw wordt aangesteld als topman. Ook willen ze dat er twee nieuwe onafhankelijke directeuren in de raad van bestuur komen. OpenAI heeft ongeveer 770 mensen in dienst.

Bestuurslid Ilya Sutskever, die medeverantwoordelijk is voor het vertrek van Altman, is ook een van de ondertekenaars van de brief. Hij zegt nu spijt te hebben van het eruit werken van de topman. "Ik betreur ten zeerste mijn deelname aan de handelingen van het bestuur. Het was nooit mijn bedoeling om OpenAI schade te berokkenen. Ik hou van alles wat we samen hebben opgebouwd en ik zal er alles aan doen om het bedrijf te herenigen", schrijft Sutskever op X.

Het bestuur van de onderneming heeft nog niet gereageerd op de eisen van het personeel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions