Clicky

 Weggebruikers Oostenrijkse A2 zijn klimaatactivisten zat en worden agressief

Weggebruikers Oostenrijkse A2 zijn klimaatactivisten zat en worden agressief [+video]
20-11-2023 14:07 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

WENEN - Maandagochtend blokkeerden klimaatactivisten van de Letzte Generation de wegen rond Wenen. De weggebruikers zijn de blokkades zat en reageerden agressief.

Maandag blokkeerde de actiegroep Letzte Generation de toegangswegen rond Wenen. Ook op de A2, de snelweg van Zuid-Oostenrijk naar Wenen, werd door activisten geblokkeerd door op de weg te gaan zitten.

Er ontstond een file en de chauffeurs raakten gefrustreerd. Dit leidde ertoe dat sommigen agressief werden tegenover de klimaatactivisten.

De actiegroep Last Generation filmde het protest zelf en legde verschillende gewelddadige aanvallen vast. Sommigen trappen de activisten die op de grond zitten, een ander giet eerst water over hen heen en spuit dan iets uit een spuitbus in hun gezicht .

Verschillende voertuigen, een auto en een vrachtwagen, raakten zelfs lichtjes de klimaatactivisten die op de grond zaten in een poging hen van de weg te duwen.

Door de blokkades ontstonden er in de vroege ochtenduren files en verkeersopstoppingen.

De blokkades van wegen door de klimaatactivisten van Letzte Generation is al langer een ergernis bij weggebruikers. Zo pakte een vrachtwagenchauffeur in juli in het Duitse Stralsund een klimaatactivist aan door hem hardhandig van het asfalt te verwijderen. De chauffeur werd daaropm ontslagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions