Clicky

 Amerikaanse AIT Worldwide Logistics neemt Lubbers Logistics Group over

Amerikaanse AIT Worldwide Logistics neemt Lubbers Logistics Group over
20-11-2023 12:34 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ITASCA - AIT Worldwide Logistics, leider op het gebied van supply chain-oplossingen heeft een bindende koopovereenkomst gesloten voor de overname van Lubbers Logistics Group, een Europees logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige, complexe en tijdgevoelige transportdiensten. De aankoop is een belangrijke mijlpaal voor AIT, dat zijn wereldwijde bereik constant uitbreidt en zijn aanbod in wegtransport, expeditie en projectladinglogistiek blijft verbeteren, vooral in de energiesector.

In de afgelopen eeuw heeft Lubbers, met zijn Nederlandse hoofdkantoor in Schoonebeek, zich gevestigd als een toonaangevende leverancier van eersterangs transportoplossingen voor hoogwaardige segmenten, gespecialiseerd in wegtransport, projectvracht en wereldwijde expeditiediensten. Met meer dan 377 medewerkers verspreid over negen wegtransporthubs en negen vrachtlocaties beschikt Lubbers over een uitgebreid netwerk van strategisch gelegen faciliteiten in heel Europa.

"De krachtige one-stop-shop aanpak van Lubbers en hun langdurige relaties met toonaangevende klanten maken dat ze uitstekend passen bij AIT," zegt Chief Business Officer Greg Weigel van AIT. "We zien een groot potentieel voor hun brede netwerk door de uitbreiding van hun vrachtvervoeractiviteiten en expertise in de energiesector om de klantervaring van wereldklasse van AIT verder te verbeteren. We zijn ook verheugd om onze end-to-end oplossingen te versterken met middle mile service in Europa als tegenhanger van ons onlangs gelanceerde U.S. Middle Mile Network."

Lubbers vergroot AIT's bestaande wereldwijde netwerk van meer dan 125 vestigingen met 18 nieuwe kantoren en AIT is nu in vier nieuwe landen actief: Denemarken, Noorwegen, Roemenië en Turkije. Lubbers heeft ook vestigingen in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

"Door onze krachten te bundelen met AIT Worldwide Logistics zetten we een strategische stap met als doel onze klanten uitzonderlijke service te blijven bieden en ons bereik wereldwijd uit te breiden," aldus Gary Roche, CEO van Lubbers. "AIT's sterke staat van dienst en toewijding aan klantenservice sluiten aan bij onze waarden en we kijken uit naar een mooie toekomst samen."

"We zijn erg blij Lubbers te mogen verwelkomen in het AIT-netwerk", aldus Vaughn Moore, voorzitter en CEO van AIT. "Deze deal zal onze positie in Europa versterken en onze aanwezigheid in de energiesector kracht bij zetten. We kunnen onze klanten nu beter van dienst zijn en tegelijkertijd nieuwe kansen creëren. De klantgerichte benadering van Lubbers en hun reputatie van uitstekende kwaliteit sluiten perfect aan bij AIT's bedrijfscultuur."

De overname van Lubbers door AIT zal naar verwachting eind 2023 zijn afgerond, afhankelijk van het verkrijgen van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. De voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions