Clicky

 Scheepvaartverkeer Wilhelminakanaal gestremd door storing sluis IV Haghorst

Scheepvaartverkeer Wilhelminakanaal gestremd door storing sluis IV Haghorst
20-11-2023 12:11 | Stremmingen | auteur Redactie

HAGHORST - Vrijdagochtend 17 november 2023 is tijdens onderhoudswerkzaamheden een storing bij het spuiwerk van sluis IV bij Haghorst opgetreden. Dit spuiwerk regelt de waterafvoer op het Wilhelminakanaal.

Om de waterstand te kunnen blijven reguleren, moet gespuid worden door de scheepvaarsluis. Vanwege dit probleem is de scheepvaart sinds zaterdag 18 november gestremd. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, meldt Rijkswaterstaat.

Het Wilhelminakanaal is een belangrijke vaarroute, het kanaal is ook belangrijk voor de waterafvoer van heel Zuid-Oost Brabant. "Vooral bij veel neerslag zoals we de afgelopen weken hebben gezien. De spuiwerken bij sluizen zorgen ervoor dat de waterstanden gereguleerd kunnen worden", aldus Rijkswaterstaat.

Omdat het spuiwerk bij sluis IV defect is, worden de komende dagen de scheepvaartkolk gebruikt voor de waterafvoer. Zo kan het vele water verwerkt worden en wordt wateroverlast in de omgeving voorkomen. Intussen wordt geprobeerd het spuiwerk te herstellen.

Op dit moment is het nog moeilijk in te schatten hoe lang het herstelwerk gaat duren. De scheepvaart is via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd over de stremming. Het landverkeer zal mogelijk tijdens de herstelwerkzaamheden ook enige hinder ondervinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions