Clicky

 Verdachte situatie leidt tot cocaïnevangst op de Westerschelde

Verdachte situatie leidt tot cocaïnevangst op de Westerschelde
19-11-2023 22:45 | Criminaliteit | auteur Redactie

RILLAND - De Zeehavenpolitie heeft zondag in nauwe samenwerking met agenten van de basisteams, de waterpolitie, de Douane en Koninklijke Marechaussee onderzoek gedaan naar een verdachte situatie op de Westerschelde. De zoektocht heeft geresulteerd in de vondst van een grote hoeveelheid cocaïne.

Afgelopen nacht werd gemeld dat een klein bootje gevaarlijk dicht in de buurt van een zeeschip voer. De Douane zag in de omgeving van Paal het vermoedelijke bootje varen en is hierop een actie gestart. Het bootje is vervolgens verder de Westerschelde opgevaren en verdween uit het zicht.

De waterpolitie van de Landelijke Eenheid heeft vandaag op de Westerschelde gesurveilleerd en trof op het slik bij het Verdronken Land van Saeftinghe een bootje aan. Omdat er geen opvarenden werden aangetroffen, heeft de Kustwacht met een patrouillevliegtuig naar mogelijke drenkelingen gezocht. De zoektocht leverde niets op.

Kort voor de middag werd bij de zeedijk ter hoogte van Rilland verschillende pakketten met in totaal 980 kilo cocaïne aangetroffen. Het gaat om een straatwaarde van rond de 73,5 miljoen euro. De cocaïne is inmiddels afgevoerd en vernietigd. De Zeehavenpolitie doet verder onderzoek.

Getuigen

De Zeehavenpolitie is nog op zoek naar getuigen. Heeft u in de omgeving van Paal, op de Westerschelde of in de omgeving van Rilland (verdachte) zaken gezien die wellicht verband houden met bovenstaande, dan komt de Zeehavenpolitie graag met u in contact. U kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Foto's

  • Kyle
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats