Clicky

 BVNL pleit voor aanleggen A3: een directe snelweg tussen Amsterdam en Rotterdam

BVNL pleit voor aanleggen A3: een directe snelweg tussen Amsterdam en Rotterdam
16-11-2023 09:12 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - BVNL pleit voor het aanleggen van de A3: een directe snelweg tussen Amsterdam en Rotterdam. “Niks doen tegen files is geen optie!” BVNL-Kamerlid Wybren van Haga pleit in zijn verkiezingsprogramma ‘Nederland voorop en vooruit’ expliciet voor het aanleggen van de A3.

“Files zijn in 2023 weer in alle hevigheid teruggekeerd op de Nederlandse wegen. Sterker nog, we staan zelfs vaker stil dan vóór corona, want het aantal opstoppingen is procentueel flink gestegen. De automobilist staat over een paar jaar nóg vaker in de file op onder meer de A1, A4, A7, A12 en A28 dan nu,” aldus Van Haga, die het besluit van verkeersminister Harbers (VVD) om voorlopig te stoppen met de uitbreiding van verschillende snelwegen buitengewoon onverstandig vindt. “De aanleg van nieuwe wegen is een cruciaal onderdeel om Nederland bereikbaar te houden.”

Alle reden om juist nu, ook in tijde van tal van crises en economische tegenspoed, te investeren in grootschalige (infrastructurele) projecten. Daarom pleit BVNL voor de realisatie van de A3, een directe snelwegverbinding tussen Amsterdam en Rotterdam.

“Het is het onderzoeken waard of de nieuwe snelweg mede-gefinancierd kan worden door het bedrijfsleven. Beleggingsmaatschappijen, banken en bouwbedrijven kunnen hun investeringen dan terugverdienen door tol te vragen. Om de files en de omweg via Utrecht of Den Haag te ontlopen, zullen veel automobilisten en zéker de transportsector dat er wel voor over hebben, zolang de automobilist ook maar voor publieke, met wegenbelasting aangelegde snelwegen kan kiezen. Ooit werd deze visie onderschreven door het kabinet Rutte I. In dat regeerakkoord stond dat nieuwe infrastructuur, 'zoals supersnelwegen', mag worden gefinancierd door pensioenfondsen", aldus Van Haga, die stelt dat ondertunneling van delen van de A3 ervoor moet zorgen dat het Groene Hart en de Nieuwkoopse Plassen, die door de A3 worden doorkruist, onaangetast blijven.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
  • J.Roeland
    A.G.van Geffen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions