Clicky

 Gevangenisstraf voor bedreiging met vuurwapen

Gevangenisstraf voor bedreiging met vuurwapen
14-11-2023 14:56 | Misdaad | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Nijmegen tot een gevangenisstraf van 12 maanden voor het bedreigen van een man die tijdens de Vierdaagsefeesten door het Kronenburgerpark in Nijmegen fietste. 

In de nacht van 17 juli 2023, tijdens de Vierdaagse, fietste het slachtoffer door het Kronenburgerpark in Nijmegen. Hij zag twee mannen en sprak hen aan. Hier waren de mannen niet van gediend en één van hen trok een wapen en riep het slachtoffer iets toe. De fietser schrok heel erg en fietste door, waarbij hij ten val kwam en licht letsel opliep. De politie hield de man en zijn compagnon even later aan. 

Na de aanhouding werd het wapen gevonden op een voetpad in het Kronenburgerpark. De man had dit tijdens zijn vlucht laten vallen. Hij ontkende het wapenbezit, maar de politie vond beelden op zijn telefoon, waarop hij met het wapen te zien was. Bij de fouillering vonden de agenten in zijn tasje ook cocaïne.

Tijdens de rechtszaak bekende de man dat hij het vuurwapen in bezit had. Hij verklaarde dat het niet de bedoeling was om het slachtoffer daarmee te bedreigen. Hij had alleen zijn tasje geopend en het wapen laten zien, zodat het slachtoffer hem met rust zou laten. 

De rechtbank veroordeelt de man voor bedreiging. Het vuurwapen was geladen met drie kogels en geschikt voor gebruik. Naast de bedreiging maakte de man zich schuldig aan het dragen van het vuurwapen met munitie en drugsbezit. 

Tot slot diende het slachtoffer een schadevordering in voor de materiële schade aan zijn kleding en fiets, die door de val beschadigd zijn geraakt. De rechtbank verklaart de vordering tot schadevergoeding van het slachtoffer niet-ontvankelijk, omdat deze niet is ondertekend en daarmee niet aan de formaliteiten voldoet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats