Clicky

 Trainer Phillip Cocu stapt op bij hekkensluiter Vitesse

Trainer Phillip Cocu stapt op bij hekkensluiter Vitesse
12-11-2023 00:34 | Sport | auteur ANP

ARNHEM - Trainer Phillip Cocu is opgestapt als hoofdtrainer van Vitesse. Hij nam die beslissing direct na de thuisnederlaag tegen sc Heerenveen (1-3). "Hij vertelde me dat het beter was dat iemand anders voor de groep zou gaan staan", zei technisch directeur Benjamin Schmedes. "Iemand met nieuwe energie. Ik heb dat geaccepteerd."

Schmedes wilde niet vertellen of Cocu trainer van Vitesse was gebleven als hij niet was opgestapt. "We hebben een heel open relatie en we wisten dat er iets moest veranderen. Er moet nieuwe energie in de club komen. Iemand moet een impuls geven. Maar dit is een nederlaag voor de hele club. Cocu geeft om Vitesse en daarom heeft hij deze beslissing genomen."

Vitesse komt over twee weken weer in actie. Na een interlandperiode staat een uitduel met Ajax op het programma. Schmedes weet niet welke trainer dan voor de selectie staat. "Maar we werken altijd met schaduwlijstjes", zei de technisch directeur. "Die hebben we voor spelers en voor trainers."

De 53-jarige Cocu was bezig met zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Vitesse, dat onderaan in de Eredivisie staat. Hij won als hoofdcoach drie landstitels met PSV en werkte vervolgens als trainer bij Fenerbahçe en Derby County. Bij Vitesse trof hij een lastige situatie aan. Een mogelijke Amerikaanse overname is nog altijd niet goedgekeurd. Vitesse heeft daardoor niet alleen sportieve maar ook financiële zorgen.

Vitesse hield lang stand tegen Heerenveen, maar verloor nadat Marco van Ginkel in de 69e minuut met een rode kaart uit het veld was gestuurd. Daarna drongen fans in het Gelredome aan op het ontslag van Cocu. Boze fans verzamelden zich na de wedstrijd ook voor de hoofdingang van het stadion. Ze werden daar tegengehouden door beveiligers. Aanvoerder Van Ginkel en technisch directeur Schmedes gingen in gesprek met de supporters.

"De fans waren boos", zei van Ginkel. "Ze vroegen om het ontslag van de trainer. Iedereen weet dat ik een goede band met Cocu heb en dat is nog steeds zo. Ik denk dat hij deze beslissing voor de club heeft genomen. Als hij ontslag heeft genomen, dan doet hij dat misschien wel op een chique manier. Hij denkt dan wellicht ook aan de financiële situatie van de club. Ik heb opnieuw fijn met hem gewerkt. Maar ik weet ook hoe het gaat in het voetbal als de resultaten tegenvallen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats