Clicky

 MAN TGX 26.470 voor Van der Meer BV

MAN TGX 26.470 voor Van der Meer BV
10-11-2023 14:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SCHARNEGOUTUM - Grondverzet- en Aannemingsbedrijf Van der Meer BV uit Scharnegoutum heeft een nieuwe MAN TGX 26.470 6x2 trekker in gebruik genomen. De nieuwe MAN wordt ingezet voor het transport van rijplaten en is volledig op afstand te bedienen vanaf de kraan.

Grondverzet- en Aannemingsbedrijf Van der Meer BV, met naast de hoofdvestiging ook een filiaal in Winkel (NH), heeft 46 medewerkers in dienst. Het machinepark van het bedrijf wordt met eigen vervoer verplaatst in de regio Midden- en Noord Nederland. Daarvoor heeft het bedrijf vier eigen MAN-trucks.

Afstandsbediening

De nieuwste aanwinst is speciaal voor het transport en het leggen van rijplaten. Om die reden is de truck vanaf de kraan bestuurbaar, door middel van een systeem van Hy-Drive. Daardoor kan de chauffeur op de kraan blijven zitten, terwijl de truck langzaam voor- of achteruit rijdt tijdens het leggen van een platenbaan. Gelijktijdig met de nieuwe MAN werd ook een nieuwe Draco oplegger besteld met stuurassen en een zware kraan.

MAN Optiview

De nieuwe MAN is voorzien van de 470 pk sterke D26 krachtbron, in combinatie met de geautomatiseerde MAN TipMatic 12 versnellingsbak. Met de ruime GM-cabine met het MAN OptiView camerasysteem, met Lane Change Support, verdwijnt de dode hoek volledig en is het gehele voertuig in één beeld te zien. Met slimme functies stelt de chauffeur het zicht naar wens in. Verder is de truck voorzien van Adaptive Cruise Control met Stop&Go, waarmee ook in de file volledig automatisch gereden kan worden. Voor de donkere maanden is de truck rijkelijk voorzien van extra verlichting en werklampen rondom.

MAN: logische keuze

Directeur Jan Ane van der Meer over de keuze voor MAN: “Wij doen al sinds 2003 zaken met Wierda Bedrijfswagens en daar hebben we een uitstekende relatie mee. Dat het weer een MAN werd, was dan ook een logische keuze.” Directeur- en mede-eigenaar Ronald Heite: “Naast de drie MAN-trucks hebben we ook een MAN TGE bestelwagen in de vloot. Daarmee hebben we één aanspreekpartner, en dat werkt gewoon prima.”

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats