Clicky

 Jongerentak VVD: klimaatplannen mogen best wat ambitieuzer

Jongerentak VVD: klimaatplannen mogen best wat ambitieuzer
09-11-2023 12:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De klimaatambities van de VVD mogen best wat ambitieuzer, vindt Mauk Bresser van de jongerenorganisatie van de partij. Bij het NPO Radio 1-programma Spraakmakers zegt de voorzitter van de JOVD dat klimaat een belangrijkere rol is gaan spelen in het verhaal van de liberalen. "Maar het is wel allemaal een beetje met de rem erop."

Mede door druk uit de JOVD zijn de liberalen zich volgens Bresser meer gaan bekommeren om het klimaat. Begin dit jaar plaatste de jongerenclub bijvoorbeeld een veelbekeken filmpje op het sociale medium X waarin leden op het strand aan een ontbijttafel zitten, terwijl het water tot aan hun voeten stroomt. Hun boodschap: "Voorkom dat dit over tien jaar realiteit is."

Het Kamerlid Silvio Erkens maakt er volgens Bresser "echt wel werk van" om het klimaatprobleem op de agenda te zetten. Maar de voorzitter vindt dat het nog steeds te langzaam gaat. "Wij hopen vooral dat het snel een beetje in beweging gaat komen", zegt hij. "Want we kunnen het ons niet veroorloven om ons blind te staren op migratie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats