Clicky


Duitse A1 tot laat in de avond afgesloten na gekantelde tankwagen met natriumhydroxide

Duitse A1 tot laat in de avond afgesloten na gekantelde tankwagen met natriumhydroxide [+foto's&video]
08-11-2023 19:45 | Ongevallen | auteur Redactie

UNNA - Op de A1 richting Bremen, tussen Schwerte en het kruispunt Dortmund/Unna, kantelde rond 12:00 uur woensdagmiddag een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen. 

De A1 was sinds 12.00 uur volledig afgesloten tussen de afrit Schwerte en het kruispunt Dortmund/Unna. Aanvankelijk werden beide rijrichtingen getroffen. De brandweer en politie zijn ter plaatse. Er ontstonden lange files in beide richtingen.

Zoals de politie woensdagmiddag bekendmaakte, raakte de 50-jarige chauffeur van de trekker-oplegger ernstig gewond. De man zag het einde van een file over het hoofd en raakte tijdens het uitwijken de auto van een 37-jarige, die lichtgewond raakte. De trekker-oplegger kantelde op zijn linkerkant. De vrachtwagen was beladen met natriumhydroxide, een bijtende vloeistof.

Rond 16.30 uur werd de weg richting Keulen weer vrijgegeven. Het kan echter zijn dat afhankelijk van de situatie ook deze rijstrook weer afgesloten moet worden.

De politie adviseert weggebruikers het afgesloten gebied vanaf het Kamener Kreuz via de A2 richting Oberhausen tot aan het kruispunt Dortmund-Nordwest te vermijden en verder te rijden op de A45.

Om de trekker-oplegger te kunnen bergen, moet eerst de lading worden weggepompt. Het voertuig wordt vervolgens weggesleept. Deze werkzaamheden zullen waarschijnlijk minimaal tot laat in de avond duren.