Clicky


Overname C. van Heezik mislukt

Overname C. van Heezik mislukt

UTRECHT - Naar nu bekend is geworden werd er de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een overname van transportbedrijf C. van Heezik. Het personeel van C. van Heezik heeft echter vrijdag 3 november te horen gekregen dat deze overname is mislukt.

Twee directeuren bij C. van Heezik, Rob en Richard, wilden het transportbedrijf overnemen. Volgens bronnen binnen het bedrijf is de transactie misgelopen op de (hoge) vraagprijs van de huidige eigenaren van C. van Heezik, Cees van Heezik en Peter van Heezik. De twee directeuren zijn vervolgens beiden opgestapt, meldt onze bron.

Peter van Heezik bevestigt desgevraagd dat de overname inderdaad is stukgelopen en vertelt: "Zoals alle medewerkers wisten was het de bedoeling dat de heren Rob en Richard het bedrijf zouden overnemen door middel van een management buy out. Bij een overname heb je altijd twee partijen die het eens moeten worden over een prijs. Dat is helaas niet gelukt omdat de kopers de gevraagde prijs, die wij reëel achten voor de hele groep, niet bijeen konden brengen. Derhalve is de deal niet doorgegaan."

"In onderling goed overleg is toen besloten dat Rob en Richard hun werkzaamheden zouden neerleggen en wij weer de leiding over het bedrijf zouden nemen. Uiteraard met het management kernteam zullen we de werkzaamheden voortzetten", aldus de 74-jarige Peter van Heezik.

De medewerkers werden afgelopen weekend middels een e-mail op de hoogte gebracht van het mislukken van de overname. In de e-mail wordt echter ook gerefereerd aan het feit dat er financieel gezien harde keuzes moeten worden gemaakt binnen het bedrijf. In de mail staat: "Zoals door u allen te merken is, is de economische situatie drastisch aan het veranderen. In het algemeen zijn de vooruitzichten op herstel op korte termijn niet te verwachten. We zullen hier rekening mee moeten houden en dus ook het kasboek in overeenstemming moeten brengen om continuïteit te kunnen waarborgen. Dit geldt voor alle betrokkenen te weten medewerkers/klanten/leveranciers en alle andere partijen die ons een goed hart toedragen. Hetgeen we zien als onze eerste plicht. We zullen selectief zijn waar de gelden in geïnvesteerd zullen worden en op welk tijdstip en hoe en welke rekeningen we wel en niet gaan betalen of uitstellen."

Volgens Peter van Heezik is C. van Heezik een financieel gezond bedrijf: "Volgens mij staat in de mail aan onze medewerkers niet dat we in financiële moeilijkheden verkeren. We zijn een gezonde firma die geen schulden aan banken hebben en zijn dus niet in financiële moeilijkheden. Er is dus geen financiële situatie ontstaan en er is geen reden om aan de continuïteit van het bedrijf te twijfelen. Het bedrijf bestaat al meer dan 160 jaar en het is de bedoeling dat er nog 160 jaar bijkomt. We zijn een modern bedrijf wat voorloopt in de energietransitie zowel voor het transport als warehousing in drie nichemarkten en hierin blijven we investeren zoals de familie besloten heeft."

Vragend naar de passage in de e-mail waarin staat dat de betaling van rekeningen wellicht wordt uigesteld reageert van Heezik: "Het verhaal over rekeningen heeft te maken met uitstellen van aangekondigde investeringen aan de medewerkers binnen onze organisatie. Het zijn dus nog investeringen die gedaan gaan worden."

Onze bron geeft aan dat er liquiditeitsproblemen zijn, dat er openstaande rekeningen zijn bij leveranciers en dat er gevreesd wordt dat tegen het einde van het jaar de salarissen wellicht niet meer betaald kunnen worden. Peter van Heezik: "Hier kan ik niets mee wanneer er mensen zaken roepen die nergens op slaan. Tot op heden zijn de salarissen altijd op tijd betaald en dat zullen we blijven doen. Ik houd het hierbij en kan niet ingaan op dit soort speculaties."

Uiteraard heeft de redactie ook contact gezocht met een van de overnamekanditaten, Rob gaf aan niet te willen reageren: "Namens de onderneming heeft Peter van Heezik al gereageerd. Ik wil het daar bij laten en heb daar niets aan toe te voegen."

Inmiddels staan de 76-jarige Cees en 74-jarige Peter van Heezik zelf weer aan de leiding van het transportbedrijf nu beide overnamekandidaten zijn opgestapt. Er zijn op dit moment geen andere overnamekandidaten.

Vragend naar de leeftijd van beide heren reageert van Heezik: "U refereert aan onze leeftijd welke nog prima is en we hebben gemeend met het zittend kernteam de juiste tijd te moeten nemen om te kijken hoe we op langere termijn de huidige continuïteit te kunnen waarborgen voor alle betrokkenen: medewerkers/opdrachtgevers en leveranciers. We blijven doorgaan met investeren in goede kwalitatieve en duurzame logistiek met zeer loyale medewerkers."

C. van Heezik Transport, gevestigd aan de Ruimteweg in Utrecht, is distributeur voor heel Europa. Het bedrijf werd in 1860 opgericht en is actief in drie specialisaties, te weten Twinlogistiek, Vrieslogistiek en Papierlogistiek. Daarnaast beschikt het bedrijf over ruime verhuurfaciliteiten van kantoren (6.500m2) en bedrijfsruimten (68.000m2).