Clicky

 Grote integrale controle binnen havengebied Moerdijk

Grote integrale controle binnen havengebied Moerdijk [+foto]
03-11-2023 12:22 | Controles | auteur Redactie

MOERDIJK - Donderdagochtend 3 november is er een grote integrale verkeerscontrole gehouden binnen het havengebied van Moerdijk. Het was een controle van de Zeehavenpolitie Zeeland - West Brabant, politieteam Roosendaal, politieteam Verkeer, de Douane, de Belastingdienst (autoheffingen), de Inspectie leefomgeving en transport, de Koninklijke Marechaussee en de Dienst Wegverkeer (RDW)

Motorrijders van de politie en de Koninklijke Marechaussee hebben voertuigen naar de controleplaats langs de Zuidelijke Randweg gebracht. In totaal zijn hier 40 voertuigen uitgebreid gecontroleerd. Bij diverse voertuigen zijn overtredingen en misstanden geconstateerd. 

Bekeuringen

De politie schreef in totaal elf bekeuringen uit voor onder meer het hebben van gladde banden, niet gezekerde lading, overbelading en een scheur in de voorruit.

Sommige bekeuringen waren ook gekoppeld aan een maatregel, zo moesten de gladde banden direct vervangen worden, zodat de combinatie weer veilig de weg op kon. Bij een vrachtwagencombinatie werden zoveel technische gebreken geconstateerd, dat de combinatie niet meer verder mocht rijden.

De chauffeur van deze combinatie had ook niet de vereiste code 95 op zijn rijbewijs bijgeschreven staan.

Door de Belastingdienst werd twee keer een proces-verbaal opgelegd, vanwege het rijden met een voertuig met Buitenlands kenteken terwijl de eigenaar in Nederland ingeschreven staat. 

Daarnaast kreeg iemand een proces-verbaal in verband met het niet tonen van een kentekenbewijs bij het voeren van een handelaarskenteken.

Ondermijning

Naast het aanpakken van overtredingen en misstanden was de controle ook gericht op het verzamelen van informatie over ondermijnende criminaliteit. Als overheid werken we intensief samen om ondermijning aan te pakken.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats