Clicky

 John van 't Schip tot einde seizoen hoofdtrainer Ajax

John van 't Schip tot einde seizoen hoofdtrainer Ajax
30-10-2023 11:37 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - John van 't Schip is tot het einde van dit seizoen hoofdtrainer van Ajax. Vanaf 1 juli volgend jaar gaat de oud-speler van de club bij de Amsterdammers verder in het technisch management, meldt Ajax.

Van 't Schip is de opvolger van Hedwiges Maduro, die de laatste twee duels met Brighton & Hove Albion en PSV interim-coach was na het ontslag van Maurice Steijn. Maduro keert onder Van 't Schip terug in zijn rol als assistent. Michael Valkanis wordt de andere assistent. De Australiër komt over van Hapoel Tel Aviv, waar hij hoofdtrainer was. Van 't Schip en Valkanis werkten eerder samen bij de Griekse nationale ploeg, Melbourne City en PEC Zwolle.

Ajax speelt donderdag voor het eerst met Van 't Schip als eindverantwoordelijke. Tegenstander in de Johan Cruijff ArenA is dan FC Volendam. Ajax verlaat bij een zege de laatste plaats in de Eredivisie, waar het na het verlies van 5-2 bij PSV sinds zondag staat.

'Ras-Ajacied'

"Ik ben blij dat het rond is en ik heb veel zin om te gaan beginnen bij de club waar het voor mij ook ooit is begonnen", zegt Van 't Schip. "Uit de gesprekken die ik met alle betrokkenen hierover heb gevoerd, heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Ajax moet snel de sportieve weg omhoog pakken en daar werk ik graag aan mee."

Van 't Schip was vijftien jaar geleden al eens werkzaam in de technische staf bij Ajax, als assistent van Marco van Basten, met wie hij daarvoor ook het Nederlands elftal onder zijn hoede had.

"John is een ras-Ajacied die veel ervaring heeft opgedaan in binnen- en buitenland, zowel op het veld als daarbuiten", zegt Jan van Halst, interim-directeur van Ajax. "Wat ons betreft is hij voor nu de aangewezen persoon om aan de prestaties een positieve draai te geven. Allereerst als hoofdcoach bij het eerste elftal. Voor de langere termijn zal een andere technische rol voor hem in het verschiet liggen. John heeft eerder goed samengewerkt met Valkanis als assistent-trainer en wij denken dat Michael een welkome toevoeging is aan onze technische staf."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats