Clicky

 BVNL wil dat Rijk meebetaalt aan opwaarderen Zeelandbrug

BVNL wil dat Rijk meebetaalt aan opwaarderen Zeelandbrug
30-10-2023 08:58 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Belang van Nederland (BVNL) wil dat het Rijk mee gaat betalen aan een vernieuwing of vervanging van de Zeelandbrug. De voor Zeeland belangrijke brug heeft steeds meer onderhoud nodig en dat drukt zwaar op de begroting van de provincie. In 2035 is de brug naar verwachting aan het einde van zijn levensduur en voor mogelijke vervanging of een uitgebreide opknapbeurt moet Zeeland zelf opdraaien.

“Dat is volstrekt onacceptabel”, aldus BVNL-Kamerlid Wybren van Haga die in zijn verkiezingsprogramma stelt dat het opwaarderen van de Zeelandbrug een te groot project voor de provincie is.

Vierbaansweg

En BVNL wil meer dan alleen de Zeelandbrug. "Zeeland heeft belang bij een goede Midden-Zeeland route. Dat begint bij Goes via Zierikzee, Bruinisse en het Hellegatsplein", aldus Van Haga die vindt dat het hele traject vierbaans moet worden.

“De Zeelandbrugverbinding is uitgegroeid tot een nationale verkeersader. Onderhoud, kosten en opwaarderen van de route kunnen dus niet alleen bij de provincie Zeeland komen te liggen. Dat varkentje moeten we samen wassen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions