Clicky

 Nieuwe MAN TGS voor Jannes Punter Grondwerk

Nieuwe MAN TGS voor Jannes Punter Grondwerk
25-10-2023 09:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WOLVEGA - Jannes Punter Grondwerk uit Wolvega heeft een MAN TGS 46.510 8x8 WS kipper in bedrijf genomen. De stoere truck is voorzien van vele extra’s, waaronder een DIN-plaat voor een sneeuwschuiver, compleet met extra verlichting.

Eigenaar Jannes Punter richtte zijn bedrijf op in 2017. Hij is actief in grondwerken in de ruimste zin van het woord, van de aanleg van tuinen tot rioolwerken en bestratingen. Daarvoor heeft hij naast een mobiele kraan en een rupskraan de beschikking over een shovel en sinds kort over de nieuwe MAN TGS 8x8 kipper. 

Sinds 2017

Jannes Punter: “Mijn vader heeft ook een bedrijf in dezelfde sector en we hebben in 2017 besloten dat ik voor mijzelf ging werken, uiteraard in samenwerking met mijn vader. Hij rijdt zelf ook met een MAN 8x8 en de ervaringen met die kipper zijn zodanig dat ik ook voor dit merk koos. Niet alleen past het merk bij ons, dat geldt ook voor de dealer, Wierda Bedrijfswagens. De contacten zijn uitstekend en zij staan altijd voor ons klaar.”

WS tandemstel

De stoere 8x8 is voorzien van een Wide Spread tandemstel van WVT. “Dat scheelt niet alleen in laadvermogen, ik wilde ook beslist een gestuurde achteras. Dat werkt gewoon fijner en dat verstoort de ondergrond minder”, aldus Jannes Punter. Dankzij het WS tandemstel is de truck goed voor een totaalgewicht van 46 ton. Het laadvermogen bedraagt 27,2 ton netto. Dankzij de 445/75R22,5 inch banden voor en 325/95R24 banden achter kan Punter met de 8x8 ook in het terrein uitstekend uit de voeten.

OptiView

De truck is uitgerust met luxe, lederen bekleding, het digitale spiegelvervangingsysteem MAN OptiView en een DIN-aansluiting voor een sneeuwschuiver. Verder koos Punter voor extra verlichting rondom voor een optimaal zicht op het werk in de donkere maanden.

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats