Clicky


Derde van Hool Jumbo tankoplegger voor Vos Logistics Uithoorn

Derde van Hool Jumbo tankoplegger voor Vos Logistics Uithoorn
10-12-2012 16:48 | Trailers | auteur de redactie
UITHOORN - Vos Logistics Uithoorn BV heeft onlangs een nieuwe Van Hool jumbo tankoplegger in gebruik genomen. Deze ADR oplegger is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van vloeistof met hogere temperaturen.

Vos Logistics Uithoorn is met name gespecialiseerd in het vervoer van hete vloeistoffen zoals pek, ruwe teer, bitumen, naftaline en creosoot. Met deze derde jumbo oplegger breidt de onderneming zijn activiteiten in ADR vloeistoftransport verder uit.

De ADR oplegger heeft een inhoud van 55 m3 en is verdeeld in drie compartimenten. Om het eigen gewicht te verminderen is gekozen voor kunststof beplating en zijn er minder zware onderdelen gebruikt, zoals aluminium steunpoten en velgen. Daarnaast is de oplegger deels via stoom en deels elektrisch verwarmbaar.

Deze jumbo oplegger is in goed overleg tussen de leverancier, Vos Logistics en de klant, Koppers, marktleider op het gebied van teerdestillatie, ontwikkeld. De jumbo wordt ingezet op het combinatievervoer van naftaline en ruwe teer van Koppers naar Duitsland. Nadat de naftaline is gelost, rijdt de truck door naar een leverancier van ruwe teer en vervolgens wordt teer naar een van de Koppers fabrieken getransporteerd. Eenmaal bij Koppers wordt teer gelost en nieuwe naftaline geladen.



John van Diemen, Business Unit Manager Vos Logistics zegt: "Het is een oplossing die aansluit bij de toenemende vraag van klanten naar duurzamer vervoer. Door de inzet van deze jumbo oplegger realiseren we een vermindering van 63.100 kg CO2 uitstoot per jaar."

Kirsten Povlsen, Logistics Manager Koppers zegt: "Als marktleider in een veranderende wereld is Koppers continu op zoek naar groenere en efficiëntere oplossingen. Vos Logistics begrijpt deze visie en denkt al ruim 20 jaar met ons mee. De jumbo oplegger past perfect in onze bedrijfsfilosofie. De jumbo wordt door ons ingezet op gecombineerde naftaline-teertransporten van en naar onze vestigingen in Denemarken en Nederland."