Clicky

 Harde kern Ajaxsupporters eist vertrek trainer Steijn

Harde kern Ajaxsupporters eist vertrek trainer Steijn
23-10-2023 14:42 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - De harde kern van Ajaxfans doet een dringend beroep op trainer Maurice Steijn om op te stappen. "Maurice, hou de eer aan jezelf en ga!", melden de F-Side en AFCA Supportersclub in een gezamenlijk statement.

"We gaan liever zonder een trainer naar Brighton dan met jou", doelen de fans op de uitwedstrijd van donderdag in de Europa League. "Je hebt voldoende tijd gehad om met deze selectie betere resultaten te behalen. Op dit moment staan we 17e in de Eredivisie. Dat is Ajax-onwaardig. Zelfs met deze spelers, waarvan er veertien internationals zijn, hoor je niet op de 17e plek te staan."

Volgens de fans zijn er maar twee oplossingen. Of Steijn vertrekt zelf of de leiding van Ajax ontslaat hem. "Dus Maurice, hou de eer aan jezelf en ga! Onze steun heb je niet meer. Mocht Maurice niet zelf opstappen verzoeken wij de rvc en directie van Ajax om niet dezelfde fout te maken als vorig jaar en dus niet te lang te wachten met het nemen van een beslissing."

Eerdere oproepen

Het is de tweede keer dat de harde kern van Ajaxsupporters zich laat horen tijdens de aanhoudende crisis bij hun club. De F-Side drong eerder al aan op het vertrek van directeur voetbalzaken Sven Mislintat, voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen, interim-directeur Jan van Halst, rvc-leden Annette Mosman en Georgette Schlick en Chief Sports Officer Maurits Hendriks.

Mislintat is ontslagen en Eringa stapte op na felle kritiek op zijn functioneren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats