Clicky


Negentien nieuwe kastentrailers voor Vos Logistics

Negentien nieuwe kastentrailers voor Vos Logistics
24-11-2012 10:07 | Trailers | auteur de redactie
Europees logistiek dienstverlener, Vos Logistics, heeft haar vloot getrokken materieel verder uitgebreid met negentien nieuwe Van Hool kastentrailers. Van deze nieuwe trailers worden er zeventien speciaal ingezet voor Agri Retail, de organisatie achter de BoerenBond en Welkoop winkels.

De investering in nieuwe opleggers past in de strategie van Vos Logistics om verder te groeien in het segment voor nationale distributie in de Benelux en West-Duitsland. In dit segment heeft Vos Logistics een vloot van 125 trekkende eenheden waaronder inmiddels 18 duurzame LNG- (Liquefied Natural Gas) en CNG- (Compressed Natural Gas) trucks en een grote verscheidenheid aan getrokken eenheden.

Focus op efficiency én duurzaamheid
Vanuit het distributiecentrum van Agri Retail in Ede belevert Vos Logistics dagelijks ruim 241 winkels. Om snel mee te kunnen bewegen met de fluctuaties in de volumes binnen Agri Retail heeft Vos Logistics een flexibele pool opgezet van tussen de vijftien en dertig trucks.

Naast het tijdig en correct beleveren van de winkels staan efficiënter en schoner transport centraal in de samenwerking tussen Vos Logistics en Agri Retail. Operational excellence is dan ook een belangrijk onderdeel van de samenwerking. Zo is er niet alleen een strakke (centrale) beheersing van processen van een hoge mate van standaardisatie maar worden inmiddels ook milieuvriendelijkere LNG-trucks ingezet voor de distributie.

Daarnaast kijken Vos Logistics en Agri Retail samen naar de mogelijkheid om lange en zware vrachtwagens (LZV trucks) met city-opleggers in te zetten op specifieke routes. De nieuwe Van Hool trailers zijn voorzien van een XL certificaat voor ladingzekering.



Roelof Koops, interim Logistiek Manager Agri Retail: "De belevering van onze winkels is een kritische schakel in onze dienstverlening. Dat moet efficiënt maar ook op een duurzame wijze. Dat is een grote uitdaging. Ik ben heel tevreden over het rendement van ons gezamenlijke operational excellence programma dat ons helpt bij deze uitdaging."

Roy van Tilburg, Operations Manager Vos Logistics: "We hebben ons als doel gesteld om intensief samen te werken aan een hogere efficiency en schoner transport. De focus ligt daarbij niet alleen op een optimale beladingsgraad, het reduceren van lege kilometers en het combineren van inkomende en uitgaande transportstromen maar ook op de inzet van LZV combinaties en onze schone en stille LNG-trucks."