Clicky

 Vliegtuigmotorenfabrikant Rolls-Royce schrapt tot 2500 banen

Vliegtuigmotorenfabrikant Rolls-Royce schrapt tot 2500 banen
17-10-2023 09:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

LONDEN - [update 10:35 uur] De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gaat wereldwijd tussen de 2000 en 2500 banen schrappen. De ontslagronde maakt deel uit van het plan van de begin dit jaar aangetreden topman Tufan Erginbilgic om het bedrijf efficiënter te maken. Bij het concern werken in totaal 42.000 mensen. Of er bij het Nederlandse dochterbedrijf Rolls-Royce Solutions Benelux in Dordrecht ook banen verloren gaan is nog niet bekend.

Een vertegenwoordiger van Rolls-Royce Solutions Benelux verklaarde tegen het ANP het nieuws over de ontslagronde bij het moederconcern te hebben vernomen. Waar de ontslagen precies gaan vallen is volgens hem nog niet bekend. "Daar wordt later nog een mededeling over gedaan." Hij verwacht echter geen impact voor de vestiging in Dordrecht, de enige van Rolls-Royce in Nederland. Bij de vestiging werken zo'n 70 tot 75 mensen.

Onder het plan worden de technologie- en veiligheidsdivisies samengevoegd. Als gevolg daarvan zal hoofd technologie Grazia Vittadini het bedrijf in april 2024 verlaten. "Dit is een nieuwe stap in ons meerjarige transformatietraject om een goed presterende, competitieve, veerkrachtige en groeiende onderneming op te bouwen", aldus Erginbilgic. Het plan moet ook zorgen voor verbeteringen op het gebied van inkoop en de kosten helpen te verlagen.

De motoren van Rolls-Royce worden onder meer gebruikt in de Airbus A350 en de Boeing 787, maar ook in schepen, onderzeeërs en bij de energieopwekking. Het concern heeft de afgelopen tien jaar meerdere reorganisaties ondergaan. Aan het begin van de coronapandemie in 2020 schrapte het bedrijf 9000 banen om te overleven. Toen werden vliegtuigen wereldwijd overwegend aan de grond gehouden. Ongeveer de helft van de huidige Rolls-Royce-werknemers bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk, 11.000 werken in Duitsland en ongeveer 5500 in de Verenigde Staten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats