Clicky


Doll Panther dieplader voor Jos Tolkamp

Doll Panther dieplader voor Jos Tolkamp
09-11-2012 17:27 | Trailers | auteur de redactie
Jos Tolkamp Speciaal Transport VOF uit Aalten is gespecialiseerd in het vervoer van machines, bouwmaterialen, boten en montagewerkzaamheden. De vloot van Jos Tolkamp telt elf trekkende eenheden waaronder vijf voertuigen met autolaadkranen. Nieuw in het wagenpark is een dubbel uitschuifbare Doll Panther dieplader.

Jos Tolkamp heeft in de vloot verschillende diepladers maar de afmetingen van de te vervoeren objecten nemen steeds meer toe. Tolkamp: "Wij rijden bijvoorbeeld luchtwassers die toegepast worden bij biomassa centrales en die apparaten hebben afmetingen van 3,50 meter breedte bij een lengte van ruim 17 meter. De hoogte van de installaties maakt het gebruik van semi-diepladers vaak niet mogelijk waardoor wij diepladers nodig hebben met een extra lang diepbed. Bij deze dubbel uitschuifbare Doll dieplader kunnen wij nu gebruik maken van een diepbed met een lengte van 17,40 meter netto, en daarmee kunnen wij uitstekend uit de voeten."



De twee assige dieplader is uitgevoerd met het 'Panther' onderstel van Doll, wat betekent dat er onafhankelijke wielophanging is toegepast. Dit zorgt niet alleen voor een bijzonder stabiel weggedrag, maar ook voor een grote wieluitslag en een uitstekende hoogte- verstelling.

Jos Tolkamp: "Wij hebben de oplegger laten voorzien van een uitneembare vloer waardoor hij ook te gebruiken is als ketelbed. Verder is er automatische vetsmering opgebouwd en is er radiografische afstandsbediening voor de besturing. Daarmee kan de chauffeur vanuit de cabine de handbesturing bedienen als dat nodig is."

De Doll Panther dieplader werd geleverd door Cosmo Trailers, officieel importeur voor Doll in Nederland. Voor Jos Tolkamp was dat een extra argument om voor Doll te kiezen. "Ik heb al jaren ervaring met de Cosmo Trucks groep als DAF dealer en de relatie is bijzonder goed. Het Doll product sprak mij meteen aan en na een bezoekje aan de fabriek in Oppenau was ik overtuigd van de kwaliteit. Dankzij de korte lijnen verliep de communicatie uitstekend en Doll bleek uitermate flexibel waar het ging om mijn specifieke wensen. Daarbij komt dat Doll maar liefst vijf jaar garantie geeft op de diepladers."



De Doll Panther is van het type T2E-S3FT/21 en heeft een totale lengte van 13,11 meter. Het diepbed is in ingeschoven toestand 6,7 meter lang. Dubbel uitgeschoven is dat 17,4 meter. Het technisch laadvermogen bedraagt 29,2 ton terwijl het leeggewicht 15,6 ton bedraagt. De Doll Panther is voorzien van een afneembare hydraulische zwanenhals met snelkoppelingen voor eenvoudig laden en lossen van rijdende machines.