Clicky

 Man (22) aangehouden voor twee steekpartijen in Amsterdam

Man (22) aangehouden voor twee steekpartijen in Amsterdam
04-10-2023 14:52 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft afgelopen weekend een 22-jarige verdachte aangehouden voor twee steekpartijen in het centrum van Amsterdam. Bij die twee incidenten op de Prins Hendrikkade en de Warmoesstraat raakten een man en een vrouw gewond.

De eerste steekpartij was in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 september op de Prins Hendrikkade, iets na 01.30 uur. Een man werd daar in zijn hand gestoken nadat hij de verdachte had aangesproken op zijn gedrag. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om zijn verwonding te laten behandelen.

Bij het tweede incident raakte een vrouw zwaargewond. De steekpartij gebeurde in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 september in de Warmoesstraat. Rond 03.00 uur trof de politie het slachtoffer liggend op straat aan, in een plas bloed. Een omstander had met een riem een tourniquet aangelegd om een bloeding te stelpen. Ze bleek meerdere keren gestoken te zijn en werd met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Afgelopen weekend kwam de politie de verdachte tegen tijdens een actie in het Wallengebied. De 22-jarige stond gesignaleerd voor de steekpartijen, en agenten herkenden hem. "Met de camera's in het gebied volgen ze hem waarna hij op het Damrak buiten heterdaad kan worden aangehouden", zo meldt de politie woensdag. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft bepaald dat hij twee weken langer vast moet blijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats