Clicky

 Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen
04-10-2023 14:39 | Algemeen | auteur ANP

GRONINGEN - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

De gesprekken lopen al enkele weken, zegt Silvius, na berichtgeving hierover in het Dagblad van het Noorden. Of de geïnteresseerde partijen uit Nederland of het buitenland komen, wil hij niet zeggen. Aan een voorspelling waagt hij zich evenmin. "Het zijn geen eenvoudige gesprekken. Er is geen schip meer, geen haven en het gaat om heel veel geld."

Holland Norway Lines bracht mensen met een ferry naar Noorwegen vanuit de Eemshaven in de provincie Groningen. De problemen ontstonden toen de ferry niet meer mocht vertrekken uit de Eemshaven omdat er vaak problemen waren met aanmeren. Sinds afgelopen juni vertrok de ferry vanuit het Duitse Emden, net over de grens. Die verplaatsing zorgde voor veel annuleringen en omboekingen.

Maar volgens Silvius heeft de veerdienst zijn bestaansrecht wel degelijk bewezen. In anderhalf jaar boekten 400.000 passagiers een reis met de veerdienst. Silvius: "Dat is veel."

Meerdere partijen hebben na het faillissement belangstelling getoond voor een doorstart. Daarvan zijn nu twee serieuze kandidaten overgebleven.

Onduidelijk is of de veerdienst weer vanuit de Eemshaven mag gaan varen.

Foto's

  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions