Clicky

 Duitse A5 in zuidelijke richting tot de avond gesloten na vrachtwagenbrand

Duitse A5 in zuidelijke richting tot de avond gesloten na vrachtwagenbrand [+video]
04-10-2023 12:15 | Brand | auteur Redactie

KARLSRUHE - Chauffeurs moeten woensdagochtend flink geduld hebben op de A5 richting het zuiden. Na een ongeval is er sprake van enorme verkeershinder. Nadat op de Duitse A5 ter hoogte van het knooppunt Karlsruhe een vrachtwagen in brand vloog, zijn er tot in de avond enorme vertragingen. Er vond opnieuw een ongeval plaats, in de ontstane file, waarbij twee vrachtwagens betrokken waren.

Volgens de politie is de A5 in zuidelijke richting tot de avond afgesloten na een vrachtwagenongeluk op de Karlsruhe-driehoek.

Ook de overgang A5/A8 richting Stuttgart en Bazel is afgesloten. Het verkeer richting het noorden rijdt weer, zij het met enorme beperkingen.

Lange file op A5 en A8 na ongeval

Na een vrachtwagenongeluk woensdagochtend waren beide richtingen op de A5 aanvankelijk afgesloten. Als gevolg van de afsluitingen ontstonden er kilometerslange files op de A5 en A8, evenals verstoringen rond knooppunt Karslruhe op alle rijkswegen en de op- en afritten.

Vrachtwagen reed tegen betonnen pilaren op de A5 en brandde uit

Volgens de politie is de vrachtwagen bij wegwerkzaamheden tegen een betonnen pilaar gereden en vervolgens in brand gevlogen. De chauffeur probeerde zelf de brand te blussen en raakte volgens de politie niet gewond.

Op de A5 nabij Weingarten (district Karlsruhe) vond een kop-staartbotsing plaats waarbij twee vrachtwagens in de file stonden. Volgens de politie raakte één chauffeur daarbij ernstig gewond en werd met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen.

Momenteel zijn ook daar bergingswerkzaamheden aan de gang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions