Clicky

 PostNL: postzegel wordt weer duurder in 2024

PostNL: postzegel wordt weer duurder in 2024
04-10-2023 09:22 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - [update 11:00 uur] Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

"De hoeveelheid post blijft dalen. En ook al is er minder post, we legen elke werkdag nog altijd zo'n 11.000 straatbrievenbussen. De verhoging van de posttarieven is, door de dalende postvolumes en de stijgende kosten nodig om de post bereikbaar en betrouwbaar te houden", aldus Bob van Ierland die bij PostNL verantwoordelijk is voor post.

Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt 1,75 euro, dat was 1,65 euro. Het versturen van een binnenlands pakket online gefrankeerd blijft 6,95 euro. Frankering bij PostNL-punten wordt wel duurder en wordt 7,95 euro. Ook pakketten versturen naar het buitenland wordt duurder.

Het bedrijf brengt ook aan het einde van het jaar speciale decemberzegels uit. Het tarief voor de decemberzegel van PostNL voor 2023 is 0,96 euro. Een vel van twintig decemberzegels kost 19,20 euro.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions