Clicky

 Treinen rondom Schiphol rijden weer volgens planning na storing

Treinen rondom Schiphol rijden weer volgens planning na storing
04-10-2023 09:29 | Storingen | auteur ANP

UTRECHT - [update wo 09:30 uur] Het treinverkeer rond Schiphol rijdt woensdagochtend weer volgens de dienstregeling na een storing dinsdagavond. "Het kan wel zo zijn dat her en der een trein korter is dan gepland, maar er is vannacht hard gewerkt om de treinen weer via de dienstregeling te laten rijden", aldus een woordvoerder van NS.

Vanwege een data- en telefoniestoring konden er dinsdagmiddag helemaal geen treinen rijden, omdat er geen communicatie mogelijk was tussen de treinverkeersleiding en de machinisten. Later reden er wel weer treinen, maar reizigers in onder meer Utrecht en Amsterdam hadden nog de hele avond last van de problemen op het spoor.

Woensdagochtend rijdt het treinverkeer in Utrecht en Amsterdam van en naar Schiphol ook weer zoals gepland, aldus de woordvoerder. Vanwege een defecte wissel rijden er woensdag wel veel minder treinen tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. Dat duurt naar verwachting nog de hele dag.

Reizigers die van, naar of langs Schiphol moeten worden nog wel aangeraden de reisplanner te checken. Vanwege werkzaamheden in de tunnelbuizen rijden er tussen 2 en 8 oktober minder treinen via de luchthaven. De reisbeperkingen gelden ook voor het weekeinde van 14 en 15 oktober.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions