Clicky

 BVNL wil verbreding A27 bij Amelisweerd doorzetten

BVNL wil verbreding A27 bij Amelisweerd doorzetten
02-10-2023 10:02 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Kandidaat-Kamerlid Dercksen wil dat het plan om de A27/A12 aan de oostkant van Utrecht verder te verbreden eindelijk wordt uitgevoerd.

Eén van de BVNL-speerpunten voor de Tweede Kamerverkiezingen is het aanleggen van ruim 20 kilometer extra rijstroken op het traject A27 bij Amelisweerd. “Daarnaast moet de A27 tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd gescheiden rijbanen krijgen, zodat het doorgaande verkeer geen last meer heeft van invoegend verkeer", aldus kandidaat-Kamerlid René Dercksen.

Het oud-Statenlid en oud-Senator staat op de vierde plaats op de kandidatenlijst van de partij van Wybren van Haga.

De plannen voor de verbreding zijn niet nieuw, maar een vorig tracébesluit werd door de Raad van State vernietigd vanwege de stikstofproblematiek. Het nieuwe besluit zou mogelijk zijn door de generieke snelheidsverlaging, waarbij overdag nog maar 100 gereden mag worden.

“Door al dat stikstofgezanik is er nog geen millimeter rijbaan bijgekomen, terwijl het hier dagelijks muurvast staat. Hoogtijd om door te pakken om de boel weer in beweging te krijgen", aldus Dercksen.

Dercksen benadrukt dat de verbreding met de overkluizing van de A27 per saldo méér groen en minder geluidsoverlast oplevert. Dercksen: “Wie de feiten kent kan eigenlijk niet tegen zijn.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats