Clicky

 Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen

Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen
01-10-2023 10:30 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

ODESA - Er zijn zondagochtend opnieuw drie graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens nabij Odesa aan de Zwarte Zee. Dat blijkt uit informatie van MarineTraffic, dat het wereldwijde scheepvaartverkeer monitort.

De Azara, Ying Hao 01 en Eneida varen via de humanitaire corridor die Oekraïne eenzijdig instelde na het klappen van de graandeal. De drie schepen hebben graan, andere landbouwproducten en ijzererts aan boord, bestemd voor China, Egypte en Spanje.

Volgens MarineTraffic zijn nog eens vier andere schepen, de Olga, Ida, Forza Doria en New Legacy, Oekraïense wateren binnengevaren om in het land goederen op te halen.

Russische aanvallen

Het vertrek van de drie schepen vond plaats na een nacht waarin Moskou verschillende plekken onder vuur nam, waaronder de zuidelijk gelegen regio Mykolaiv, niet ver van de haven van Yuzhne waar twee van de drie schepen vertrokken. Daarbij werden volgens het presidentiële paleis civiele infrastructuur en opslagplaatsen geraakt.

Volgens de Oekraïense luchtmacht stuurde Moskou in de nacht van zaterdag op zondag in totaal dertig drones naar Oekraïne. Daarvan kon Kyiv er zestien neerhalen. Rusland zegt dat het op zijn beurt vier Oekraïense drones heeft neergehaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions