Clicky

 Maandenlange staking vrachtwagenchauffeurs bij Gräfenhausen voorbij

Maandenlange staking vrachtwagenchauffeurs bij Gräfenhausen voorbij
30-09-2023 19:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De chauffeurs hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

Dankzij bemiddeling van de Nederlander Edwin Atema van vakbond FNV en de European Transport Workers, is er nu een overeenkomst bereikt waardoor ze alsnog zijn uitbetaald. Ook heeft het Poolse bedrijf juridische aanklachten tegen de groep van ongeveer tachtig truckers ingetrokken. Het bedrijf had hen beticht van afpersing door in staking te gaan. Ongeveer dertig chauffeurs gingen daarbij zelfs in hongerstaking.

Hoeveel geld is betaald aan dechauffeurs werd niet gezegd, maar volgens de chauffeurs moesten ze nog meer dan 500.000 euro aan achterstallig loon krijgen. De chauffeurs hadden Atema om hulp gevraagd. Volgens de vakbondsbestuurder is de staking nu voorbij en hebben de chauffeurs veel stress gehad door de situatie. "Deze mannen hebben voor hun geld gestreden", aldus Atema.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats