Clicky

 Beroemde Britse stoomlocomotief 'Flying Scotsman' betrokken bij ongeluk

Beroemde Britse stoomlocomotief 'Flying Scotsman' betrokken bij ongeluk [+foto's]
30-09-2023 10:45 | Buitenland | auteur ANP/AFP

EDINBURGH - Een beroemde en recordbrekende stoomlocomotief is vrijdag bij een treinongeluk betrokken geraakt waarbij twee mensen lichtgewond raakten. Het ongeluk gebeurde volgens de politie bij het treinstation van Aviemore in de Schotse Hooglanden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de BBC.

De crash vond plaats rond 18.15 uur op de Strathspey Railway, een historische spoorlijn die gescheiden is van het reguliere openbaar vervoer.

Volgens het National Railway Museum, de huidige eigenaar van de historische locomotief, vond een "rangeerincident" plaats toen de Flying Scotsman werd gekoppeld aan een aantal stilstaande wagons.

De Flying Scotsman is een beroemde Britse stoomlocomotief die in 1923 werd gebouwd en in 1934 als eerste stoomlocomotief een snelheid van 100 mijl (161 kilometer) per uur haalde. Na buiten gebruik te zijn gesteld reisde de locomotief de wereld over en brak de Flying Scotsman volgens Smithsonian Magazine in 1989 het record van de langste non-stop reis op stoom.

De trein reed van 1928 tot 1963 de Flying Scotsman-route, het traject tussen Edinburgh en Londen, waardoor de locomotief de naam van de route kreeg, meldt het National Railway Museum.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats